Programme 2016

Filter by…

Wednesday 31 August 2016

--- -

OPENING RECEPTION

Choreography: -

read more…

OPENING RECEPTION
  • tanzhaus nrw
    tanzhaus Foyer
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 31 August 2016
    18:00 – 19:00
  • Duration: 60min

Andersson Dance & Scottish Ensemble SE

Goldberg Variations - ternary patterns for insomnia

Choreography: Örjan Andersson

In this new interpretation of J. S. Bach's masterpiece, eleven musicians and five dancers are choreographed together on stage as equal partners, giving the audience the singular experience of musicians ...

read more…

Goldberg Variations - ternary patterns for insomnia
  • tanzhaus nrw
    Big Stage
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 31 August 2016
    20:00 – 21:05
  • Duration: 65min

Nicola Galli IT

delle ultime visioni cutanee

Choreography: Nicola Galli / TIR Danza

Delle ultime visioni cutanee is based on the presentation of an installation environment, applying in an analytical way the principle of reproduction in the greenhouse. In this habitat the plant begins ...

read more…

delle ultime visioni cutanee
  • tanzhaus nrw
    Studio 6
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 31 August 2016
    20:00 – 20:40
  • Duration: 40min

Compagnie Autre MiNa FR

Génération [pomm]ée

Choreography: Mitia Fedotenko

The ambiguous title of Génération [pomm]ée (lost generation) is a wordplay referring both to the feeling of helplessness ("paumée") and the Apple logo ("pomme"), symbol of an ultra-technological ...

read more…

Génération [pomm]ée
  • FFT Juta
    Kasernenstraße 6
    40213 Düsseldorf
  • 31 August 2016
    20:00 – 21:00
  • Duration: 60min
Double bill

Cie Philipe Saire CH

Vacuum

Choreography: Philippe Saire

Vacuum generates impossible images and fantastic paintings, an interplay of bodies appearing and disappearing between black holes and dazzling lights. This duo is the third part of Dispositifs, a series ...

read more…

Vacuum

Raimund Hoghe DE

Songs for Takashi

Choreography: Raimund Hoghe

With Songs for Takashi Raimund Hoghe continues his cooperation with dancer Takashi Ueno, who has turned into one of his most important protagonists in recent years. In Songs for Takashi Hoghe makes Ueno, ...

read more…

Songs for Takashi
  • Stahlwerk
    Ronsdorfer Str. 134
    40233 Düsseldorf
  • 31 August 2016
    20:00 – 21:20
  • Duration: 80min

Choy Ka Fai SG

SoftMachine: Rianto

Choreography: Choy Ka Fai

Artist Choy Ka Fai has been compiling an inventory of Asian dance since 2012. For his multimedia archive and performance cycle SoftMachine, he has collected 88 interviews with dance makers and created ...

read more…

SoftMachine: Rianto
  • FFT Kammerspiele
    Jahnstr. 3
    40215 Düsseldorf
  • 31 August 2016
    20:00 – 21:10
  • Duration: 70min
Double bill

Classifiable Movement HK

Line II

Choreography: Chen Kai

As one of the creations of the Classifiable Movement series, Line II is a visionary exploration and investigation of the geometric human body in relation to its linear movement. Gun-shu, a martial arts ...

read more…

Line II

Cie Mossoux-Bonté BE

Vice Versa

Choreography: Nicole Mossoux, Patrick Bonté

Entangled in physical intimacy, two women swing back and forth. As if melted into one, they make a common stand against the violence of the world. They move to the rhythm of an ancient song lamenting ...

read more…

Vice Versa
  • tanzhaus nrw
    Small Stage
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 31 August 2016
    21:15 – 22:30
  • Duration: 75min
Triple bill

KOREOPROJECT DE

Try Zwei

Choreography: Giorgia Maddamma & Stephan Brinkmann

A woman and a man make out differences and similarities, in dance and by dancing. They experience distance and closeness. They playfully experiment with touching, embracing and lifting each other, thus ...

read more…

Try Zwei
Triple bill

Léa Tirabasso LU

love me tender

Choreography: Léa Tirabasso

"Love is only the species' will for survival", says Arthur Schopenhauer in The Metaphysics of Love. love me tender unravels the hidden sides of our minds and our bitter but yet oh so sweet fantasies. ...

read more…

love me tender

Katja Heitmann NL

For iTernity

Choreography: Katja Heitmann

The individual experience will take 15-20 minutes. For iTernity is a requiem for an eternal dying swan, a dance-performance without a dancer. In For iTernity you are the only physical body, together ...

read more…

For iTernity
  • tanzhaus nrw
    tanzhaus Außenbereich
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 31 August 2016
    22:00 – 23:59
  • Duration: 119min

Carte Blanche - The Norwegian National Company of Contemporary Dance NO

The Who of Things

Choreography: Marcelo Evelin

The Brazilian Indians thought of everything in the world as human: stones, trees, the sky, the rain. They also believed in preserving “the other” within themselves by means of cannibalism. Using ...

read more…

The Who of Things
  • tanzhaus nrw
    Big Stage
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 31 August 2016
    23:00 – 23:50
  • Duration: 50min

Thursday 1 September 2016

Contemporary Dance Field in Japan

Speakers: Makiko Yamaguchi (The Japan Foundation Asia Center), Yui Morimoto (Performing Arts Meeting in Yokohama (TPAM) Secretariat) The Japan Foundation Asia Center and the Performing Arts Meeting in ...

read more…

Contemporary Dance Field in Japan
  • NRW-Forum Düsseldorf
    NRW-Forum
    Ehrenhof 2
    40479 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    09:30 – 10:30
  • Duration: 60min

Regionteater Väst SE

Utmaningar (Challenges)

Choreography: Kasper Ravnhøj/Noora Hannula

This dance performance consists of 22 scenes. Each poses a challenge in the form of conflicts, struggles, misunderstandings, or differences. As in a dream there is constant transformation, resulting ...

read more…

Utmaningar (Challenges)
  • tanzhaus nrw
    Studio 6
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    11:30 – 12:30
  • Duration: 60min

Liz Roche Company IE

Wrongheaded

Choreography: Liz Roche

Irish choreographer Liz Roche is currently developing a new work collaborating in dance, film and spoken word poetry which questions notions of autonomy. The work is in response to the on-going call ...

read more…

Wrongheaded
  • tanzhaus nrw
    Studio 2
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    15:30 – 16:00
  • Duration: 30min

Emanuele Soavi incompany DE

LVMEN

Choreography: Emanuele Soavi und Cora Bos-Kroese

For the third project of THE HABIT CYCLES, Emanuele Soavi incompany (Cologne) meets C-Scope (The Hague). Five performers aged 23 to 55 encounter each other in personal snapshots. All the while Dutch ...

read more…

LVMEN
  • tanzhaus nrw
    Studio 3
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    15:30 – 16:00
  • Duration: 30min

STORMOPKOMST BE

Bold productions for young audiences

Choreography: Alfredo Zinola & Maxwell McCarthy

Our company is based on a creative collaboration between Zinola, McCarthy, Ameri and González. We are interested in producing performances of contemporary dance for children. We get inspiration from ...

read more…

Bold productions for young audiences
  • tanzhaus nrw
    Studio 4
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    15:30 – 16:00
  • Duration: 30min

Southern Italian Focus Forum

Choreography: Southern Italian Choreographers

The Italian Mezzogiorno has a complex dance scene arising from our long and rich tradition of cultural experimentation. The contemporary dance scene in Southern Italy is rapidly expanding. NeoDanceNetwork ...

read more…

Southern Italian Focus Forum
  • tanzhaus nrw
    Studio 6
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    15:30 – 17:00
  • Duration: 90min

A Hundred. An exploration of mapping contemporary dance resources in Europe

Presenter: Elisabetta Bisaro Artists, producers and organisations in search of partners for collaboration or interchanging ideas have limited information at their disposal. EDN commissioned a research ...

read more…

A Hundred. An exploration of mapping contemporary dance resources in Europe
  • tanzhaus nrw
    Studio 7
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    15:30 – 17:00
  • Duration: 90min

New Americas

Moderator: Andrea Snyder, co-director, American Dance Abroad Panel: Eleno Guzmán Gutiérrez, executive director, CEPRODAC, Mexico Rosy Simas, choreographer, Rosy Simas Danse, Minnesota, United States ...

read more…

New Americas
  • tanzhaus nrw
    tanzhaus Foyer
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    15:30 – 17:00
  • Duration: 90min

Angie Hiesl Produktion DE

ID-clash

Choreography: Angie Hiesl + Roland Kaiser

Intercultural Performance and Installation Project on Trans Identity / Trans Sexuality Male? Female? Other? Transgender people do not conform to the expectations of the gender role assigned to them at ...

read more…

ID-clash
  • tanzhaus nrw
    tanzhaus Außenbereich
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    15:45 – 17:30
  • Duration: 105min

Janine Fletcher (solo artist) GB

Trace Elements

Choreography: Janine Fletcher

A woman struggles to hold herself together; she goes over it again and again, trying to figure it out and leave it behind, but old habits die hard. Trace Elements asks the audience to witness the discomfort ...

read more…

Trace Elements
  • Fabrik Heeder
    Big Stage & Small Stage
    Virchowstraße 130
    47805 Krefeld
  • 1 September 2016
    16:00 – 18:30
  • Duration: 150min
Triple bill

NANOHACH CZ

DEVOID

Choreography: Michal Záhora

At the beginning there were letters written by real people expressing their secret emotions, worries, fears. These authentic confessions, spun into a single polyphonic text, challenge the dancer to enter ...

read more…

DEVOID
Triple bill

Black Box Dance Company DK

100 LIKES

Choreography: Mari Carrasco

What happens if you do not get any "LIKES"? If you have no profile on Facebook or Instagram, does it mean you do not exist? 100 LIKES is about young people's vulnerability, their dependence on social ...

read more…

100 LIKES

Tim Darbyshire AU

TAINTED TITLE

Choreography: Tim Darbyshire

Tim Darbyshire's works explore ambiguity and paradox of performative states. TAINTED TITLE looks at the grey areas between what is thought, represented, felt, said and unsaid – in an attempt to write ...

read more…

TAINTED TITLE
  • tanzhaus nrw
    Studio 2
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    16:15 – 16:45
  • Duration: 30min

Chloe Wong HK

Heaven Behind the Door

Choreography: Chloe Wong

Created in 2014, Heaven Behind the Door is originally a 30-minute piece combining dance, text, and projection to create a poetic world. Recent social unrest in Hong Kong stimulates reflection on the ...

read more…

Heaven Behind the Door
  • tanzhaus nrw
    Studio 3
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    16:15 – 16:45
  • Duration: 30min

Compagnie Chute Libre FR

IN BLOOM - A Rite of Spring (Hip Hop)

Choreography: Pierre Bolo & Annabelle Loiseau

Chute Libre chose to work on The Rite of Spring, Stravinsky's timeless and powerful piece of music. They apply their feisty, yet subtle choreographic hip-hop style to the theme. In the excerpt shown ...

read more…

IN BLOOM - A Rite of Spring (Hip Hop)
  • tanzhaus nrw
    Studio 4
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    16:15 – 16:45
  • Duration: 30min

Tant'amati/ Cie Erika Zueneli BE

Exposure

Choreography: Erika Zueneli / Voice: Jean Fürst

In a scene reminiscent of an intimate experience, Erika Zueneli develops a musical environment that (un)built her identity during the 80's. Reliving the sensations produced by the music of David Bowie, ...

read more…

Exposure
  • tanzhaus nrw
    Studio 2
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    17:00 – 17:30
  • Duration: 30min

Dance theater PADI DAPI Fish LT

Dior in Moscow

Choreography: Agnija Šeiko, Ingrida Gerbutavičiūtė

The Lithuanian company PADI DAPI Fish explore in their new work the specific role of Soviet and the multiple roles of post-Soviet women, focusing on identity and body transformations and dealing with ...

read more…

Dior in Moscow
  • tanzhaus nrw
    Studio 3
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    17:00 – 17:30
  • Duration: 30min

amorphy.org GR

Anonymus Draft 01

Choreography: Tzeni Argyriou

amorphy is an artistic platform that produces original performances of interdisciplinary and participatory nature. The production Anonymus emerges from the company's need to reveal how the ...

read more…

Anonymus Draft 01
  • tanzhaus nrw
    Studio 4
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    17:00 – 17:30
  • Duration: 30min

Explore Tandems

Youngsters will team up with choreographers to visit performances, Open Studios and the Exhibition Halls at the Tanzmesse in pairs. Together they will discuss their several impressions and opinions of ...

read more…

Explore Tandems
  • NRW-Forum Düsseldorf
    NRW-Forum
    Ehrenhof 2
    40479 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    17:00 – 23:59
  • Duration: 419min

Hungarian Focus Forum

Choreography: Hungarian Choreographers

The Focus Forum Hungary will give an insight into the national dance field, presenting several companies and their work: PR-Evolution Dance Company is a Hungarian contemporary dance company founded in ...

read more…

Hungarian Focus Forum
  • tanzhaus nrw
    Studio 6
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    17:15 – 18:45
  • Duration: 90min

If you pay nuts, you get monkeys for work! Facing the difficult situation of independent dance producers

Independent producers are indispensable for freelance dance companies: They secure the workflow regarding administration, funding, communication and diffusion as well as production. But nevertheless, ...

read more…

If you pay nuts, you get monkeys for work! Facing the difficult situation of independent dance producers
  • tanzhaus nrw
    Studio 7
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    17:30 – 19:00
  • Duration: 90min

New Theatres & Festivals for Dance in Asia

Chair/moderator :Anna CY CHAN - Head of Artistic Development (Dance), West Kowloon Cultural District Authority, Hong Kong Panel : Karen CHEUNG – Director, Guangdong Dance Festival CHOE Sang-Cheol – ...

read more…

New Theatres & Festivals for Dance in Asia
  • tanzhaus nrw
    tanzhaus Foyer
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    17:30 – 19:00
  • Duration: 90min

post theater DE

Space Monkeys Version 03

Choreography: Daniel Kok, Singapore

Space Monkeys is inspired by dance video games like Just Dance but transfers the experience of battle to the physical sphere. But there is more to it. Inviting the audience to actively join in both dancing ...

read more…

Space Monkeys Version 03
  • tanzhaus nrw
    Studio 2
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    17:45 – 18:15
  • Duration: 30min

The Bang Group US

Settling Scores

Choreography: David Parker

The Bang Group exists at the intersection of percussive and contemporary dance forms and is recognized for its adventurous and witty work. In Settling Scores, the dancers "play" experimental musical ...

read more…

Settling Scores
  • tanzhaus nrw
    Studio 3
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    17:45 – 18:15
  • Duration: 30min

Sibéal Davitt & Kristyn Fontanella IE

As we know it

Choreography: Sibéal Davitt & Kristyn Fontanella

As We Know It takes the form of a frank conversation between a traditional Irish step dancer and a sean-nós dancer – sean-nós being an improvisational form of Irish dancing. They challenge each other's ...

read more…

As we know it
  • tanzhaus nrw
    Studio 4
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    17:45 – 18:15
  • Duration: 30min

Ivanhoe LAM HK

ODDs

Choreography: Ivanhoe LAM

With training in both theatre and dance, Chun-ho Lam belongs to a new breed of creative force exploring differences across cultures and art forms. Partnering two Swiss sound artists with three Hong Kong ...

read more…

ODDs
  • tanzhaus nrw
    Studio 2
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    18:30 – 19:00
  • Duration: 30min

Moving Futures, The Network & The Festival

Choreography: Loïc Perela, Fernando Belfiore, Joseph Simon, Katja Heitmann

Moving Futures is a network initiated and founded in 2013 by five Dutch dance houses: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision and Generale Oost. The network supports a new generation ...

read more…

Moving Futures, The Network & The Festival
  • tanzhaus nrw
    Studio 3
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    18:30 – 19:45
  • Duration: 75min

FFT Düsseldorf - Forum Freies Theater DE

FFT presents...

Choreography: Morgan Nardi, Tümay Kilincel, Maura Morales

The FFT (Forum Freies Theater), founded in 1999, is a production and presentation platform for professional independent theater in Düsseldorf. The FFT programme features outstanding work at the crossroads ...

read more…

FFT presents...
  • tanzhaus nrw
    Studio 4
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    18:30 – 19:45
  • Duration: 75min

Hodworks

Choreography: Adrienn Hód

"On the altar of art you can do things that are forbidden in real life. Thus, art is a game, an alibi that sets us free.” The result of a long creative research based on improvisation, Hodworks is ...

read more…

Hodworks
  • tanzhaus nrw
    Studio 6
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    19:00 – 19:45
  • Duration: 45min

Meimage Dance TW

Camouflage

Choreography: Ho, Hsiao-Mei

Camouflage is the best way to ensure survival. It helps us to disguise frailty, gloominess and other qualities we want to hide from other people's eyes. Pretending to be someone else can generate new ...

read more…

Camouflage
  • Forum Leverkusen
    Am Büchelter Hof 9
    51373 Leverkusen
  • 1 September 2016
    19:00 – 21:00
  • Duration: 120min
Double bill

National Dance Company Wales GB

Folk

Choreography: Caroline Finn

Folk will feature artistic director Caroline Finn’s darkly comic expressions of life and people, using her quirky and highly engaging choreographic style. Exploring themes of social dynamics, familiar ...

read more…

Folk

ARCOSM FR

SUBLIMINAL

Choreography: Thomas Guerry & Camille Rocailleux

ARCOSM explore the relationship between dance and music and usually work with physical theatre. SUBLIMINAL will be their 8th production; it is the second part of a diptych examining the influence of ...

read more…

SUBLIMINAL
  • tanzhaus nrw
    Studio 2
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    19:15 – 19:45
  • Duration: 30min

Alexandra Waierstall DE

And here we meet

Choreography: Alexandra Waierstall

The duet And here we meet is linked to Alexandra Waierstall's latest work A CITY SEEKING ITS BODIES (2015) in collaboration with the composer and pianist HAUSCHKA as well as an outlook of their upcoming ...

read more…

And here we meet
  • FFT Juta
    FFT Juta, Blackbox
    Kasernenstraße 6
    40213 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    20:00 – 21:00
  • Duration: 60min

Montréal Danse CA

Prisms

Choreography: Benoît Lachambre

Prisms, a colourful choreographic extravagance by Benoît Lachambre, looks into the presence and radiance of bodies. Abounding in humour and inventiveness, Prisms plays on our perceptions by means of ...

read more…

Prisms
  • tanzhaus nrw
    Big Stage
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    21:00 – 22:00
  • Duration: 60min

ROSER LÓPEZ ESPINOSA ES

NOVEMBER

Choreography: Roser López Espinosa

NOVEMBER is a playing field for three dancers to create an autumnal landscape. As if posing for a collection of postcards, their bodies become entangled in physical games, constructions and mechanisms. ...

read more…

NOVEMBER
  • FFT Juta
    Kasernenstraße 6
    40213 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    21:00 – 21:50
  • Duration: 50min

compagnie MAD FR

MEMENTO VIVERE

Choreography: Sylvain Groud

MEMENTO VIVERE, which literally translates as "Remember you must live", is an enthusiastic celebration of life, a hymn to the present moment. The dancers' bodies express, in haiku-like concision, the ...

read more…

MEMENTO VIVERE
  • Stahlwerk
    Ronsdorfer Str. 134
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    21:00 – 22:00
  • Duration: 60min

VerTeDance CZ

CORRECTION

Choreography: VerTeDance & Jiří Havelka

Imagine a world where you cannot progress no matter how hard you try. Your feet are tied to the ground while the object of your desire might be ever so near, but you cannot reach it. Or can you? VerTeDance ...

read more…

CORRECTION
  • FFT Kammerspiele
    Jahnstr. 3
    40215 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    21:00 – 21:50
  • Duration: 50min

Shan Gao Dance DE

A daydream enters the infinite darkness

Choreography: Shan Gao

"Don't turn your head. Keep looking at the bandaged place. That's where the light enters you." Mevlana Rumi, Persian poet and mystic. Facebook Twitter Instagram

read more…

A daydream enters the infinite darkness
  • tanzhaus nrw
    Small Stage
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    21:15 – 22:40
  • Duration: 85min
Triple bill

Company SIGA KR

Rest

Choreography: Lee Jaeyoung

A ball restlessly bouncing on the ground. A body imbued with inexhaustible energy. And both yearning for a rest. Starting off with the ball as a prop, it soon becomes an image for the dancers' bodies ...

read more…

Rest
Triple bill

YANG Hao HK

Outspoken

Choreography: Yang Hao

Outspoken is a reflection on the limits of dance as a means of expression. Yang Hao faces the boundaries of a discipline he has studied since childhood. Owing to the fact that dance is in many respects ...

read more…

Outspoken

KUNT party. Swiss Made.

internationale tanzmesse nrw joins forces with Zurich-based party series KUNT, organised by Marc Streit and Lukas Beyeler, for a blow-out opening party. The event will feature performances by young artists ...

read more…

KUNT party. Swiss Made.
  • tanzhaus nrw
    tanzhaus Foyer
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    22:30 – 23:59
  • Duration: 89min

Friday 2 September 2016

Challenging perception: Dance in public places in the Euro-Mediterranean

The impact of dance in a public setting varies across cultural regions. Depending on the cultural background, it relates to the role of the body in public. Partners from France, Bosnia and Herzegovina, ...

read more…

Challenging perception: Dance in public places in the Euro-Mediterranean
  • NRW-Forum Düsseldorf
    NRW-Forum
    Ehrenhof 2
    40479 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    09:30 – 10:30
  • Duration: 60min

Check the Czech Dance Field

Speaker: Yvona Kreuzmannová (Tanec Praha), Jana Návratová (Arts and Theatre Institute, Prague) & guests Take the chance to get to know the Czech dance field: Tanec Praha and the Arts and Theatre Institute ...

read more…

Check the Czech Dance Field
  • NRW-Forum Düsseldorf
    NRW-Forum
    Ehrenhof 2
    40479 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    12:30 – 13:30
  • Duration: 60min

MichaelDouglas Kollektiv DE

ZAIK. A structure in movement

Choreography: Michael Maurissens & Douglas bateman

We use the opportunity to introduce you to ZAIK, the new centre for dance in Cologne. We are an innovative platform designed to stimulate physical exchange in a networked society. We present our programme ...

read more…

ZAIK. A structure in movement
  • tanzhaus nrw
    Studio 2
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    15:30 – 16:00
  • Duration: 30min

BDDANSA_EXPLAINING DANCE ES

BDDANSA_EXPLAINING DANCE Project

Choreography: Toni Jodar

EXPLAINING DANCE is a speak-dance project for the development and creation of new audiences. A pedagogical performance with a minimum of technical requirements which can be presented in many different ...

read more…

BDDANSA_EXPLAINING DANCE Project
  • tanzhaus nrw
    Studio 3
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    15:30 – 16:00
  • Duration: 30min

fabien prioville dance company DE

La Suite

Choreography: Fabien Prioville

Why should one deal with a masterpiece of 20th-century dance history? How can one's knowledge and memory of an aesthetic event be transformed? And what remains of the classics of postmodernism? One last ...

read more…

La Suite
  • tanzhaus nrw
    Studio 4
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    15:30 – 16:00
  • Duration: 30min

UK Focus Forum

Choreography: UK Choreographers

Here at the UK Focus Forum join artists and producers from the UK to explore women in choreography and dance, their contribution to knowledge development, creation of new ideas and practices. ...

read more…

UK Focus Forum
  • tanzhaus nrw
    Studio 6
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    15:30 – 17:00
  • Duration: 90min

How do you survive the power game?

Host: Isabel Andreen What price are you willing to pay for artistic visibility? What do you expect as a return on your investment? Who are the actors of this power game? Even if the Tanzmesse has its ...

read more…

How do you survive the power game?
  • tanzhaus nrw
    Studio 7
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    15:30 – 17:00
  • Duration: 90min

Rethinking funding practices in contemporary dance, or what do artists really need?

Moderator: Dr. Kerstin Evert Speaker: - Dr. Ursula Sinnreich, Secretary-General Kunststiftung NRW, Düsseldorf - Trevor Carlson, Trustee, Merce Cunningham Trust - Jean-Marc Diébold, director Bureau ...

read more…

Rethinking funding practices in contemporary dance, or what do artists really need?
  • tanzhaus nrw
    tanzhaus Foyer
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    15:30 – 17:00
  • Duration: 90min

Angie Hiesl Produktion DE

ID-clash

Choreography: Angie Hiesl + Roland Kaiser

Intercultural Performance and Installation Project on Trans Identity / Trans Sexuality Male? Female? Other? Transgender people do not conform to the expectations of the gender role assigned to them at ...

read more…

ID-clash
  • tanzhaus nrw
    tanzhaus Außenbereich
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    15:45 – 17:30
  • Duration: 105min

Arts Mouvementés CH

Le Récital des Postures

Choreography: Yasmine Hugonnet

A recital is a concert for a single instrument – in this case, for a body. In nearly utter silence on a bare stage, the soloist strikes poses – postures – maintains them in a meditative fashion, ...

read more…

Le Récital des Postures
  • Fabrik Heeder
    Big Stage & Small Stage
    Virchowstraße 130
    47805 Krefeld
  • 2 September 2016
    16:00 – 18:00
  • Duration: 120min
Double bill

collettivo NaDa / Interno5 IT

ACROSS THE BORDER / a human journey into the beauty

Choreography: Antonello Tudisco

Can we break the boundaries drawn by space and go beyond the limits of human touch? And if so, how can we stay true to beauty? A number of works of art from various epochs and cultures (Michelangelo's ...

read more…

ACROSS THE BORDER / a human journey into the beauty

Joan Clevillé Dance GB

Plan B for Utopia

Choreography: Joan Clevillé

You have a plan, and then you don't. You have a dream, and then you wake up. You fall in love, and your heart gets broken. The question is: do you pick up the pieces and try again? Swinging between humour ...

read more…

Plan B for Utopia
  • FFT Kammerspiele
    Jahnstr. 3
    40215 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    16:00 – 17:00
  • Duration: 60min

tanzfuchs PRODUKTION DE

iDAS NRW artists

Choreography: Barbara Fuchs

tanzfuchs PRODUKTION are presenting their performance series RESPACE about the relation between space, memory, sound, and performance. In 2016 they are creating pieces both for young audiences and for ...

read more…

iDAS NRW artists
  • tanzhaus nrw
    Studio 2
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    16:15 – 16:45
  • Duration: 30min

Tak Po Hugh CHO HK

Made in Hong Kong

Choreography: Tak Po Hugh CHO

Made in Hong Kong stems from problems that are often faced by older generations: how to enjoy living in a fast-moving society? The difficulties youngsters experience are radically different, and in this ...

read more…

Made in Hong Kong
  • tanzhaus nrw
    Studio 3
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    16:15 – 16:45
  • Duration: 30min

Propagande C FR

I Wish I Could Speak in Technicolor

Choreography: Simon Tanguy & Roger Sala Reyner

Propagande C will present an excerpt of their new work-in-progress, the second collaboration between Simon Tanguy and Roger Sala Reyner, who invited visual artist Fanni Futterknecht to create a visual ...

read more…

I Wish I Could Speak in Technicolor
  • tanzhaus nrw
    Studio 4
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    16:15 – 16:45
  • Duration: 30min

Billinger & Schulz DE

iDAS NRW artists

Choreography: Verena Billinger & Sebastian Schulz

Billinger & Schulz, named "new hope" of the German dance field by the German dance magazine "tanz", show the current state of their rehearsal process for UNLIKELY CREATURES (II) we dance for you. The ...

read more…

iDAS NRW artists
  • tanzhaus nrw
    Studio 2
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    17:00 – 17:30
  • Duration: 30min

Fearghus Ó Conchúir IE

Butterflies and Bones: The Casement Project

Choreography: Fearghus Ó Conchúir

The Casement Project dances with the queer body of British peer, Irish rebel & international humanitarian Roger Casement, to imagine a national body that welcomes the stranger from beyond the border, ...

read more…

Butterflies and Bones: The Casement Project
  • tanzhaus nrw
    Studio 3
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    17:00 – 17:30
  • Duration: 30min

Weld Company SE

Weld Company - a presentation

Choreography: Various

The idea behind Weld Company is to reconsider and rediscover the institution of the dance company. By means of open collaboration, collective creation and critical thinking, choreographers and dancers ...

read more…

Weld Company - a presentation
  • tanzhaus nrw
    Studio 4
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    17:00 – 17:30
  • Duration: 30min

Contemporary Dance in Central and Eastern Europe – What’s New, What’s Not?

Moderator: Joanna Szymajda (Poland) Speakers: Julia Hoczyk (Poland), Ana Vujanović (Serbia), Ingrida Gerbutavičiūtė (Lithuania) The presentation of the book European Dance since 1989: Communitas ...

read more…

Contemporary Dance in Central and Eastern Europe – What’s New, What’s Not?
  • tanzhaus nrw
    Studio 7
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    17:30 – 19:00
  • Duration: 90min

Representing Difference: the aesthetics and politics of presenting different bodies on stage

Michael Turinsky (Choreographer und Performer, Austria) Isabella Spirig (Artistic Director Steps/ Projektleitung Tanz Migros-Genossenschafts-Bund, Switzerland) Emma Gladstone (Artistic Director, Dance ...

read more…

Representing Difference: the aesthetics and politics of presenting different bodies on stage
  • tanzhaus nrw
    tanzhaus Foyer
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    17:30 – 19:00
  • Duration: 90min

Overhead Project DE

iDAS NRW artists

Choreography: Tim Behren und Florian Patschovsky

The acrobat-cum-choreographer duo Overhead Project are presenting their two productions planned for 2017: X[iks] – a contemporary circus performance for trapeze and percussion instruments and Surround ...

read more…

iDAS NRW artists
  • tanzhaus nrw
    Studio 2
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    17:45 – 18:15
  • Duration: 30min

Art Of Spectra SE

Who are U

Choreography: Peter Svenzon

Peter Svenzon and Art of Spectra work towards an expanded, multi-faceted expression, with dance, theatre, music and graphic art melting into a new hybrid form to reach almost cinematographic quality. ...

read more…

Who are U
  • tanzhaus nrw
    Studio 3
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    17:45 – 18:15
  • Duration: 30min

Second Hand Dance GB

Getting-Dressed

Choreography: Rosie Heafford

Getting Dressed delves into the movement and humour of clothes; how you put them on, take them off, share them and express yourself, your identity and your gender…. And, get stuck in them. A highly ...

read more…

Getting-Dressed
  • tanzhaus nrw
    Studio 4
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    17:45 – 18:15
  • Duration: 30min

diskodanny.com SG

Cheerleader of Europe

Choreography: Daniel Kok

Europeans have become impatient and sceptical about the European Project. Austerity measures, terrorism and immigration fears cast a long shadow across the continent. One artist, who believes in the ...

read more…

Cheerleader of Europe
  • FFT Juta
    FFT Juta, Blackbox
    Kasernenstraße 6
    40213 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    18:00 – 19:00
  • Duration: 60min

Reut Shemesh DE

iDAS NRW artists

Choreography: Reut Shemesh

The Cologne-based Israeli choreographer Reut Shemesh will give a transmedial insight into her work. She will present her experimental dance film LEVIAH, which is based on the performance of the same ...

read more…

iDAS NRW artists
  • tanzhaus nrw
    Studio 2
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    18:30 – 19:00
  • Duration: 30min

Maya Dance Theatre Ltd SG

The Cold that creeps in with a thousand cuts

Choreography: Jereh Leung (Singapore) and Phitthaya Phaefuang (Norway)

Inspired by Asian and contemporary dance, Jereh Leung has developed a philosophy of training to create a signature expression. He takes us on a visceral journey to the physical intimacy of the self. ...

read more…

The Cold that creeps in with a thousand cuts
  • tanzhaus nrw
    Studio 3
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    18:30 – 19:00
  • Duration: 30min

Krego-Martin Danza ES

(Non) Comfort Zone

Choreography: Maria Martin Escudero

Krego-Martin Danza presents an excerpt of their work-in-progress (Non) Comfort Zone. The leitmotiv of Maria Martin and Judit Ruiz's creations is the "humanisation of dance". They research new ways of ...

read more…

(Non) Comfort Zone
  • tanzhaus nrw
    Studio 4
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    18:30 – 19:00
  • Duration: 30min

Susanna Leinonen Company FI

SEE | OBEY & Reclaimed Dreams

Choreography: Susanna Leinonen

Susanna Leinonen is known for her visually outstanding work where the complexity of life in all its nuances is expressed with detailed and physical movement. In the Open Studio, Leinonen opens the choreographic ...

read more…

SEE | OBEY & Reclaimed Dreams
  • tanzhaus nrw
    Studio 6
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    19:00 – 19:45
  • Duration: 45min

Rojas y Rodríguez ES

Titanium

Choreography: Carlos Rodríguez

Titanium unites dance styles born on the street: break dance mixed with flamenco attitude and the rawness of hip-hop culture. The all-male cast of nine dancers fuse urban styles with a shared history ...

read more…

Titanium
  • Forum Leverkusen
    Am Büchelter Hof 9
    51373 Leverkusen
  • 2 September 2016
    19:00 – 21:00
  • Duration: 120min
Double bill

Jeon misook Dance Company KR

Bow

Choreography: Jeon misook

Is bowing merely a gesture of welcome or is there a deeper meaning behind it? The Korean choreography Bow centres around a widespread gesture in Eastern culture, an act full of beauty showing politeness ...

read more…

Bow

Polymer DMT / Fang Yun Lo  DE

iDAS NRW artists

Choreography: Fang Yun Lo and André Schallenberg

Polymer DMT is inviting Tanzmesse participants to a casual talk about their work. Moreover, they will present material from former productions, and allow a glimpse into their new video-based work as ...

read more…

iDAS NRW artists
  • tanzhaus nrw
    Studio 2
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    19:15 – 19:45
  • Duration: 30min

Kyle Abraham/Abraham.In.Motion US

Dearest Home

Choreography: Kyle Abraham

Comprised primarily of solos and duets generated in conversation and collaboration with a variety of age groups and self-identified subcultures, Dearest Home (working title) is an interactive dance work ...

read more…

Dearest Home
  • tanzhaus nrw
    Studio 3
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    19:15 – 19:45
  • Duration: 30min

Elysa Wendi SG

1000 Performative Interpretations

Choreography: Elysa Wendi

1000 Performative Interpretations is a self-imposed reading project to explore the invisible comprehension of text and movement, the relationship between choreographers and their readings, and the indirect ...

read more…

1000 Performative Interpretations
  • tanzhaus nrw
    Studio 4
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    19:15 – 19:45
  • Duration: 30min

Liquid Loft AT

Candy's Camouflage - Imploding Portraits Inevitable

Choreography: Chris Haring

The Imploding Portraits Inevitable-Series, inspired by the film-work of Andy Warhol, continues with the new performance Candy’s Camouflage. Projections of the feminine – or what one may take for ...

read more…

Candy's Camouflage - Imploding Portraits Inevitable
  • tanzhaus nrw
    Big Stage
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    21:00 – 22:00
  • Duration: 60min

E-Motion DE

Rōnin - Made in Germany

Choreography: Takao Baba

Is there a parallel between the image of the Japanese Rōnin, the abandoned and homeless Samurai warrior, and the reality of an immigration society like Germany? What makes people radicalise when they ...

read more…

Rōnin - Made in Germany
  • FFT Juta
    Kasernenstraße 6
    40213 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    21:00 – 22:00
  • Duration: 60min

MMContemporary Dance Company IT

Bolero

Choreography: Michele Merola

Ravel's Bolero (1928) has lost nothing of its overwhelming force and all-pervading sensuality. In his interpretation, the choreographer focuses on the almost inexhaustible range of human relations, particularly ...

read more…

Bolero
  • Stahlwerk
    Ronsdorfer Str. 134
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    21:00 – 22:10
  • Duration: 70min
Double bill

Victor Fung Dance HK

FROM THE TOP

Choreography: Victor Fung

FROM THE TOP is a witty dance work that explores the power relations between performers and dance makers. The audience witness a fictional scenario based on the everyday life of dance artists and look ...

read more…

FROM THE TOP

Maciej Kuźmiński PL

Repetition

Choreography: Maciej Kuźmiński

Repetition, a visual essay about the essence of identity, poses the question if there is such a thing as repetition. As in Bergman's Persona, the differences and similarities between two women seem to ...

read more…

Repetition
  • tanzhaus nrw
    Small Stage
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    21:15 – 22:10
  • Duration: 55min
Double bill

B.DANCE TW

Hugin/Munin

Choreography: Po-Cheng Tsai

In old Norse mythology there are two ravens sitting on either shoulder of Odin: Hugin and Munin, whose names mean "thought" and "memory", respectively. Flying out over Midgard (as their world is called), ...

read more…

Hugin/Munin

Luke George and Collaborators AU

Erotic Dance

Choreography: Luke George

Erotic Dance is a duet between dancer, Luke George and sound artist, Nick Roux. Exploring the sensuality of form, it summons an experience of art that is primitive and seductive, intimate and visceral. ...

read more…

Erotic Dance
  • tanzhaus nrw
    Studio 6
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    22:00 – 22:50
  • Duration: 50min

diskodanny.com SG

Cheerleader of Europe

Choreography: Daniel Kok

Europeans have become impatient and sceptical about the European Project. Austerity measures, terrorism and immigration fears cast a long shadow across the continent. One artist, who believes in the ...

read more…

Cheerleader of Europe
  • FFT Juta
    FFT Juta, Blackbox
    Kasernenstraße 6
    40213 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    22:00 – 22:50
  • Duration: 50min

Saturday 3 September 2016

MOUVOIR Stephanie Thiersch DE

City Dance Köln

Choreography: Stephanie Thiersch

The community performance City Dance Cologne involves more than 300 Cologne-based citizens, professional and non-professional dancers and musicians, orchestras, movement enthusiasts and choirs. Starting ...

read more…

City Dance Köln
  • City of Cologne
    various places
    50670 Cologne
  • 3 September 2016
    06:50 – 20:12
  • Duration: 802min

Future prospect of internationale tanzmesse nrw

internationale tanzmesse nrw has evolved into the largest network gathering exclusively dedicated to contemporary dance. To keep the event successful for our participants, we invite you to share your ...

read more…

Future prospect of internationale tanzmesse nrw
  • NRW-Forum Düsseldorf
    NRW-Forum
    Ehrenhof 2
    40479 Düsseldorf
  • 3 September 2016
    09:30 – 11:00
  • Duration: 90min

Kosovo through Dance

The National Ballet of Kosovo, the youngest classical ballet company in the Balkan region, emerges from a country that is politically and demographically young. The company, which is at a turning point ...

read more…

Kosovo through Dance
  • NRW-Forum Düsseldorf
    NRW-Forum
    Ehrenhof 2
    40479 Düsseldorf
  • 3 September 2016
    11:30 – 12:30
  • Duration: 60min

NID New Italian Dance Platform

NID shows the main trends characterising the most recent Italian dance productions. The 2017 edition is scheduled in Gorizia a small town in the North-East Italy, located in a border area, where different ...

read more…

NID New Italian Dance Platform
  • NRW-Forum Düsseldorf
    NRW-Forum
    Ehrenhof 2
    40479 Düsseldorf
  • 3 September 2016
    13:00 – 14:00
  • Duration: 60min

Angie Hiesl Produktion DE

ID-clash

Choreography: Angie Hiesl + Roland Kaiser

Intercultural Performance and Installation Project on Trans Identity / Trans Sexuality Male? Female? Other? Transgender people do not conform to the expectations of the gender role assigned to them at ...

read more…

ID-clash
  • tanzhaus nrw
    tanzhaus Außenbereich
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 3 September 2016
    15:45 – 17:30
  • Duration: 105min

Kerman FR

C2I

Choreography: Sebastien Ly

On a dimly lit stage otherwise drowned in darkness, the dancer's slightest body jerks become visible. The mellow brownish light hints at the colour of a negative film, which the dancer transforms into ...

read more…

C2I
  • Fabrik Heeder
    Big Stage & Small Stage
    Virchowstraße 130
    47805 Krefeld
  • 3 September 2016
    16:00 – 18:10
  • Duration: 130min
Triple bill

In Theatre TW

Tschüss!! Bunny

Choreography: Liu Yen Cheng

The phrase, qu si ba ni, which means ‘Go To Hell!’ in Chinese is transliterated into ‘Tschüss!! Bunny.’ These terms contribute to the idea of death and goodbye and epitomize the main concept ...

read more…

Tschüss!! Bunny
Triple bill

<fidget> US

Dust

Choreography: Megan Bridge

Time expands, narrative shimmers forth and slips away; formalism meets humanity in fidget's staging of Robert Ashley's opera Dust. With a cast of five dancers, choreographer Megan Bridge cultivates a ...

read more…

Dust

XL Production BE

Têtes à Têtes

Choreography: Maria Clara Villa Lobos

Têtes à Têtes follows the adventures and misadventures of two (literally) big-headed, puppet-like characters. Their habitat is projected in the form of animated drawings with which they interact as ...

read more…

Têtes à Têtes
  • FFT Juta
    Kasernenstraße 6
    40213 Düsseldorf
  • 3 September 2016
    16:00 – 16:50
  • Duration: 50min

Destins Croisés CA

Lien(s) /Link(s)

Choreography: Ismaël Mouaraki

Link(s) unveils an abstract, experimental universe, where urban and contemporary dance converge. Five performers bring the boundless possibilities of the body to attention, highlighting the physical, ...

read more…

Lien(s) /Link(s)
  • Forum Leverkusen
    Am Büchelter Hof 9
    51373 Leverkusen
  • 3 September 2016
    19:00 – 21:00
  • Duration: 120min
Double bill

DON GNU DK

N.A.R.G. - North Arena Rumble Game

Choreography: Jannik Elkaer and Kristoffer Louis Andrup Pedersen

As the stage floor is replaced by a large and undulating balancing disk, the terms and means of physical expression and meaning are drastically rewritten in DON GNU's latest performance N.A.R.G. - North ...

read more…

N.A.R.G. - North Arena Rumble Game

Britta Lieberknecht & Company DE

SPACE FOR YOUR IMAGINATION

Choreography: Britta Lieberknecht

Britta Lieberknecht & Company's fine movement vocabulary leads a continuous dialogue with the excellent music of Keith Jarret and B.A. Zimmermann. Situations change unexpectedly. Seemingly incoherent ...

read more…

SPACE FOR YOUR IMAGINATION
  • Alte Feuerwache
    Melchiorstr. 3
    50670 Köln
  • 3 September 2016
    20:00 – 21:15
  • Duration: 75min

LeeSaar The Company US

... and roses

Choreography: Choreographer: Saar Harari, Assistant to choreographer: Lee Sher

Raised in Israel, choreographer/dancer Saar Harari experienced guns as an everyday presence in his upbringing. Being a soldier in Israel's Special Forces, he forged an intimate relationship with firearms. ...

read more…

... and roses
  • tanzhaus nrw
    Big Stage
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 3 September 2016
    21:00 – 22:00
  • Duration: 60min

Theo Clinkard GB

OF LAND AND TONGUE

Choreography: Theo Clinkard

Through eloquent dance, conversation and song, an exceptional cast of seven engage their audience in an intimate celebration of language and experience. OF LAND AND TONGUE, staged at unconventional venues ...

read more…

OF LAND AND TONGUE
  • tanzhaus nrw
    Studio 6
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 3 September 2016
    21:00 – 22:00
  • Duration: 60min

NBprojects NL

3: THE GARDEN

Choreography: Nicole Beutler

Back to nature – a romantic performance. Nature stands for purity, authenticity and freedom, whereas culture is man-made and denotes civilisation, order, and planning. In her work 3: THE GARDEN, Nicole ...

read more…

3: THE GARDEN
  • Stahlwerk
    Ronsdorfer Str. 134
    40233 Düsseldorf
  • 3 September 2016
    21:00 – 22:00
  • Duration: 60min

Soul City FR

Priyèr' Sï Priyèr'

Choreography: Didier Boutiana

In Priyèr' Sï Pryièr', three dancers delve into the realm of the sacred. Inspired by the religious and cultural practices of La Réunion, they develop their own rites, which they enrich with modern ...

read more…

Priyèr' Sï Priyèr'
  • FFT Kammerspiele
    Jahnstr. 3
    40215 Düsseldorf
  • 3 September 2016
    21:00 – 22:00
  • Duration: 60min

IceCraft Creations Pvt Ltd IN

Kin

Choreography: Miriam Peretz, Aakash Odedra and Kumudini Lakhia

Sanjukta Sinha, one of India's most distinguished Kathak dancers, combines traditional Kathak with contemporary dance. The result is Kin, a piece consisting of three parts that sets out to discover the ...

read more…

Kin
  • tanzhaus nrw
    Small Stage
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 3 September 2016
    21:15 – 22:20
  • Duration: 65min