T-Talks

We are currently working on the T-Talk programme. This new talk and panel programme will focus on topics that you are facing in your international work with your peers from different countries. All T-Talks are developed in partnership with at least one Tanzmesse particpant and provide you with more occansions for networking.

Filter by…

Thursday 1 September 2016

Contemporary Dance Field in Japan

Speakers: Makiko Yamaguchi (The Japan Foundation Asia Center), Yui Morimoto (Performing Arts Meeting in Yokohama (TPAM) Secretariat) The Japan Foundation Asia Center and the Performing Arts Meeting in ...

read more…

Contemporary Dance Field in Japan
  • NRW-Forum Düsseldorf
    NRW-Forum
    Ehrenhof 2
    40479 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    09:30 – 10:30
  • Duration: 60min

A Hundred. An exploration of mapping contemporary dance resources in Europe

Presenter: Elisabetta Bisaro Artists, producers and organisations in search of partners for collaboration or interchanging ideas have limited information at their disposal. EDN commissioned a research ...

read more…

A Hundred. An exploration of mapping contemporary dance resources in Europe
  • tanzhaus nrw
    Studio 7
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    15:30 – 17:00
  • Duration: 90min

New Americas

Moderator: Andrea Snyder, co-director, American Dance Abroad Panel: Eleno Guzmán Gutiérrez, executive director, CEPRODAC, Mexico Rosy Simas, choreographer, Rosy Simas Danse, Minnesota, United States ...

read more…

New Americas
  • tanzhaus nrw
    tanzhaus Foyer
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    15:30 – 17:00
  • Duration: 90min

If you pay nuts, you get monkeys for work! Facing the difficult situation of independent dance producers

Independent producers are indispensable for freelance dance companies: They secure the workflow regarding administration, funding, communication and diffusion as well as production. But nevertheless, ...

read more…

If you pay nuts, you get monkeys for work! Facing the difficult situation of independent dance producers
  • tanzhaus nrw
    Studio 7
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    17:30 – 19:00
  • Duration: 90min

New Theatres & Festivals for Dance in Asia

Chair/moderator :Anna CY CHAN - Head of Artistic Development (Dance), West Kowloon Cultural District Authority, Hong Kong Panel : Karen CHEUNG – Director, Guangdong Dance Festival CHOE Sang-Cheol – ...

read more…

New Theatres & Festivals for Dance in Asia
  • tanzhaus nrw
    tanzhaus Foyer
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 1 September 2016
    17:30 – 19:00
  • Duration: 90min

Friday 2 September 2016

Challenging perception: Dance in public places in the Euro-Mediterranean

The impact of dance in a public setting varies across cultural regions. Depending on the cultural background, it relates to the role of the body in public. Partners from France, Bosnia and Herzegovina, ...

read more…

Challenging perception: Dance in public places in the Euro-Mediterranean
  • NRW-Forum Düsseldorf
    NRW-Forum
    Ehrenhof 2
    40479 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    09:30 – 10:30
  • Duration: 60min

Check the Czech Dance Field

Speaker: Yvona Kreuzmannová (Tanec Praha), Jana Návratová (Arts and Theatre Institute, Prague) & guests Take the chance to get to know the Czech dance field: Tanec Praha and the Arts and Theatre Institute ...

read more…

Check the Czech Dance Field
  • NRW-Forum Düsseldorf
    NRW-Forum
    Ehrenhof 2
    40479 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    12:30 – 13:30
  • Duration: 60min

How do you survive the power game?

Host: Isabel Andreen What price are you willing to pay for artistic visibility? What do you expect as a return on your investment? Who are the actors of this power game? Even if the Tanzmesse has its ...

read more…

How do you survive the power game?
  • tanzhaus nrw
    Studio 7
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    15:30 – 17:00
  • Duration: 90min

Rethinking funding practices in contemporary dance, or what do artists really need?

Moderator: Dr. Kerstin Evert Speaker: - Dr. Ursula Sinnreich, Secretary-General Kunststiftung NRW, Düsseldorf - Trevor Carlson, Trustee, Merce Cunningham Trust - Jean-Marc Diébold, director Bureau ...

read more…

Rethinking funding practices in contemporary dance, or what do artists really need?
  • tanzhaus nrw
    tanzhaus Foyer
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    15:30 – 17:00
  • Duration: 90min

Contemporary Dance in Central and Eastern Europe – What’s New, What’s Not?

Moderator: Joanna Szymajda (Poland) Speakers: Julia Hoczyk (Poland), Ana Vujanović (Serbia), Ingrida Gerbutavičiūtė (Lithuania) The presentation of the book European Dance since 1989: Communitas ...

read more…

Contemporary Dance in Central and Eastern Europe – What’s New, What’s Not?
  • tanzhaus nrw
    Studio 7
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    17:30 – 19:00
  • Duration: 90min

Representing Difference: the aesthetics and politics of presenting different bodies on stage

Michael Turinsky (Choreographer und Performer, Austria) Isabella Spirig (Artistic Director Steps/ Projektleitung Tanz Migros-Genossenschafts-Bund, Switzerland) Emma Gladstone (Artistic Director, Dance ...

read more…

Representing Difference: the aesthetics and politics of presenting different bodies on stage
  • tanzhaus nrw
    tanzhaus Foyer
    Erkrather Str. 30
    40233 Düsseldorf
  • 2 September 2016
    17:30 – 19:00
  • Duration: 90min

Saturday 3 September 2016

Future prospect of internationale tanzmesse nrw

internationale tanzmesse nrw has evolved into the largest network gathering exclusively dedicated to contemporary dance. To keep the event successful for our participants, we invite you to share your ...

read more…

Future prospect of internationale tanzmesse nrw
  • NRW-Forum Düsseldorf
    NRW-Forum
    Ehrenhof 2
    40479 Düsseldorf
  • 3 September 2016
    09:30 – 11:00
  • Duration: 90min

Kosovo through Dance

The National Ballet of Kosovo, the youngest classical ballet company in the Balkan region, emerges from a country that is politically and demographically young. The company, which is at a turning point ...

read more…

Kosovo through Dance
  • NRW-Forum Düsseldorf
    NRW-Forum
    Ehrenhof 2
    40479 Düsseldorf
  • 3 September 2016
    11:30 – 12:30
  • Duration: 60min

NID New Italian Dance Platform

NID shows the main trends characterising the most recent Italian dance productions. The 2017 edition is scheduled in Gorizia a small town in the North-East Italy, located in a border area, where different ...

read more…

NID New Italian Dance Platform
  • NRW-Forum Düsseldorf
    NRW-Forum
    Ehrenhof 2
    40479 Düsseldorf
  • 3 September 2016
    13:00 – 14:00
  • Duration: 60min